Over doekedoek

De naam doekedoek komt rechtstreeks van het kinderknuffeltje, welke ook wel een doekedoek wordt genoemd.
Hier in Groningen zeggen we ook ‘doekedoek’n of ‘doekedoeke’, wat knuffelen betekent.
Van knuffelen krijg je een goed gevoel en dat wil ik ook bereiken met de producten van doekedoek.

Elke knuffel van doekedoek is uniek en heerlijk om mee te knuffelen, spelen en slapen. Klem de knuffel in je armen en beleef de grootste avonturen in je fantasie, beschermd door jouw eigen lappenbeest.

Lappenbeesten

Mijn knuffelbeestjes noem ik ‘lappenbeesten’, omdat ze, de naam zegt het al, van lapjes stof zijn gemaakt.
Dit kan linnen of katoen zijn, maar vooral hergebruikte lapjes stof en kleding.

Een lappenbeest kun je heel persoonlijk maken door mij de kleding van een dierbaar iemand toe te sturen. In overleg maak ik dan van deze kleding een lappenbeest. Dit kan ter ere van een geboorte zijn met bijvoorbeeld een lappenbeest van de zwangerschapskleding van mama, maar ook ter herinnering aan een overleden iemand. Herinneringen worden zo weer letterlijk tastbaar.

Liefde en aandacht

Alle producten van doekedoek worden door mij persoonlijk bedacht en handgemaakt.
Geen kinderhanden, dus geen voor-kinderen-door-kinderen, en geen langdurig voorafgaand transport uit lage-lonen landen.
De enige kinderarbeid die bij de lappenbeesten komt kijken is van mijn eigen kinderen die de knuffels eerst moeten goedkeuren voordat ze op reis gaan. Als mijn dochter de knuffel liever wil houden “omdat zij er toch veel beter voor kan zorgen dan een ander kindje” weet ik dat de knuffel geslaagd is en mag hij of zij geadopteerd worden.

doekedoek is geen bedrijf maar een uit de hand gelopen hobby.
Alle lappenbeesten zijn maatwerk en ik spendeer meerdere uren aan één lappenbeest. Hierdoor krijgt ook elk lappenbeest mijn onverdeelde aandacht.

Cadeautje

Als het lappenbeest cadeau gegeven wordt, maak ik een label met de naam van de ontvanger er op, de naam van het lappenbeest en ter ere waarvan het lappenbeest van gemaakt is. Dit label wordt met een lint om het lappenbeest gestrikt, zodat het gemakkelijk te verwijderen is. Dat knuffelt toch net wat lekkerder.
Ook zit er geen label met mijn naam op de knuffel gestikt, maar maak ik gebruik van stempels “op de billen” van het lappenbeest. Zo zijn er geen naadjes of losse stofjes die los kunnen gaan of prikken.

Ik maak geen gebruik van een winkelwagen omdat het lappenbeest zo goed mogelijk wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen.
Je kunt kiezen uit de bestaande lappenbeesten als model of je komt zelf met een suggestie (het nieuwe dier wordt wel gebaseerd op de basisvorm). Zie je een leuk lappenbeest? Neem dan gerust contact met me op.

Bij een nieuw dier maak ik eerst een proefmodel voordat ik de schaar in dierbare kleding zet.
Voor het ontwikkelen van een nieuw dier en het proefmodel zal een klein bedrag bovenop het standaardbedrag
berekend worden.

Als je me een mail stuurt, maken we samen een fijn lappenbeest voor je.

liefs Doekedoek,