Wat zijn lappenbeesten

Doekedoek | Lappenbeest Ko de Kreeft
 

Elk lappenbeest is uniek. Gebaseerd op dezelfde basisvorm komt er toch telkens een ander karakter tot leven door het gebruik van verschillende gezichtsuitdrukkingen, oren, armen, haren en stofjes. Elk lappenbeest wordt met de hand gemaakt en elk gezichtje wordt uit de losse pols op het lappenbeest getekend.

Een lappenbeest is heerlijk zacht en knuffelt dus als de beste. De vorm ligt lekker in de hand of in de arm en met de oortjes kun je heerlijk kroelen. Een lappenbeest is het ideale cadeau voor verschillende momenten in het leven, vrolijke maar ook verdrietige.

 

Doekedoek | Lappenbeest Bo de Beer

 

Kraamcadeau

Een lappenbeest is een perfect kraamcadeau. De knuffel is zeer decoratief en als de kleine wat ouder is ook heerlijk om mee te knuffelen.

Er zijn al meerdere lappenbeesten gemaakt van de zwangerschapskleding van mama. Een knuffel is dan een heel mooie manier om je zwangerschapskleding te bewaren.

Denk je eens in: eerst droeg jij de kleding met je kleintje in je buik en nu knuffelt je kleintje met jouw kleding!

 

Doekedoek | Lappenbeest Han de Hond

Troost

Juist omdat een lappenbeest zo heerlijk knuffelt, kan deze ook troost bieden.

Een lappenbeest kan een herinnering letterlijk tastbaar maken als herinneringsknuffel.

Oma, opa of een andere dierbare is overleden en de kast ligt nog vol met kleding. Je kunt het niet over je hart verkrijgen om het weg te gooien, maar je doet er ook niets mee. Stiekem steek je je neus nog eens in de kleding om de vertrouwde geur op te snuiven.

Mag ik voor jou dan een mooie knuffel maken?

 

De grootte van de lappenbeesten is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid stof.

Uit babykleertjes is het lastiger een groot stuk stof van hetzelfde materiaal te halen als uit een lange broek van een volwassen man.

 

 

In principe zijn de lappenbeesten in drie formaten te krijgen:

  • Groot formaat: ongeveer 34,5 x 13 cm.
    Verkrijgbaar voor EUR 22,50.
  • Midden formaat: ongeveer 26,5 x 11 cm.
    Verkrijgbaar voor EUR 17,50.
  • Klein formaat: ongeveer 12,5 x 8,5 cm.
    Verkrijgbaar voor EUR 12,50.

 

Alle lappenbeesten zijn maatwerk. Ik spendeer meerdere uren aan één lappenbeest. Hierdoor krijgt ook elk lappenbeest mijn onverdeelde aandacht.

Als het lappenbeest cadeau gegeven wordt, maak ik een label met de naam van de ontvanger er op, de naam van het lappenbeest en waar het lappenbeest van gemaakt is. Dit label wordt met een lint aan het lappenbeest vastgestrikt, zodat het ook gemakkelijk te verwijderen is. Dat knuffelt toch net wat lekkerder.